Седем души загинаха при наводнение в Дагестан

Властите твърдят, че населението е било информирано своевременно
10 окт 2012 13:06, Елка Василева
1
Седем души загинаха при наводнение в Дагестан
Седем души загинаха при наводнение в град Дербент. Снимка: архив, Reuters

Проливни дъждове през нощта причиниха наводнение, при което загинаха седем души в руската кавказка република Дагестан, съобщи ИТАР-ТАСС.

Около 320 домове в град Дербент на Каспийско море са наводнени. Намерени са телата на седем души. Причините за смъртта им се разследват.

Още по темата

В града с население 108 000 души е въведен режим на извънредна ситуация.

Според Министерството на извънредните ситуации на Руската федерация населението е било информирано своевременно за влошаването на метеорологичните условия от аварийните служби чрез автомобили с високоговорители по улиците и минаретата на джамиите в града в мюсюлманската република.

През юли т.г. над 140 души загинаха при катастрофално наводнение в Краснодарския край в Русия. Най-тежко засегнат беше град Кримск. Водната стихия там отне живота на 130 души. Хората в Кримск обвиняваха властите, че никой не ги е предупредил за опасността от наводнение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква свещенна мизерабъл цари в Империята на злото Русия , а някои хвалят тази нещастна страна онзи ден дадоха по телевизията само на 50 км от Москва близо до летището същата мизерна картинка.