Австралия понася наводнения след пожарите

13745

Проливните дъждове в североизточната част на Австралия удавиха трима души, стотици къщи бяха наводнени, някои хора трябваше да потърсят убежище по покривите, за да избегнат високите води, съобщи БГНЕС.

Телата на двама изчезнали са намерени в понеделник. Друг човек загина предния ден. По ирония на съдбата той отишъл да провери дали лодката му е готова за прииждащата вода. Наводненията приближават 2,1 милионния Бризбейн на източното крайбрежие. Четири града в щата Куинсленд са застрашени от наводнения след урагана Осуалд.

Наводненията засегнаха места, станали жертва на унищожителната стихия преди две години, когато в източната част на Австралия загинаха 35 души.

Столицата на Куинсленд - Бризбейн - се подготвя и за щети: водата беше висока до кръста в някои квартали далеч от центъра на града и край брега на океана в градската агломерация. В целия щат Куинсленд около 250 000 къщи са без електричество от понеделник.

Циклоните и наводненията са относително чести в тази част на Австралия през лятото в южното полукълбо. Наводненията през 2011 г., най-лошата от десетилетия насам, убиха 35 души, наводниха десетки хиляди декари земя и няколко мини. Тогава за няколко дни животът в Бризбейн бе парализиран.

Редактор: Е. Гигова

Наводнени музеи в Разград

След като топлото време започна да топи преспите, покривите на музеите в Разград масово протекоха. Най-наводнена се оказа сградата на Е...

 

 

 

 

Отмениха бедственото положение в община Неделино

В 10 ч тази сутрин кметът на община Наделино отмени бедственото положение, съобщи БГНЕС. Рано сутринта ситуацията все още беше тежка. ...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com